söndag 20 september 2009

Storhandla; min nya hobby.

Söndagshälsningar.

Idag ska jag bara ta det lugnt hade jag tänkt. Har sprungit runt varenda dag och känner mig något sliten. Enda planen är att jag ska köpa mjölk för det är slut. Jag och aussierna delar mat och kastruller och grejer. Vi var och storhandlade på Asda (ett gigantiskt shoppingcenter en tunnelbanestation bort) och det var det största jag någonsin sett. Galet stor med hur mycket olika sorters mat som hells. Jag vart helt snurrig av alla prylar. Vi köppte massa basvaror och grönsaker och grejer men ändå blev det bara 22 pund/skalle. Billigt. Men jag jagade extrapriser så vi köpte bara saker de hade erbjudande om. Men måste tillbaka och checka i frysdisken, den glömde vi bort. Dessutom hade de ett relativt stort utbud av vin jag inte heller fick chans att granska. Men det sjuka var att nästan allt var halvfabrikat, man kunde köpa så sjukt mycket färdiglagat. Lata britter kan inte äns koka ris själv. Inte konstigt att de är så feta.

När vi kom därifrån var vi extremt trötta, vi kom till asda vid 19 då vi hade vart nere vid Convent Garden och Oxford Street för att handla varma kläder till Aussie tjejerna. Innan de kom hit till London var de och backackade i Spanien och Portugal så de har verkligen ingenting som är varmare än en långärmad t-shirt. Så vi hamnade på Gap och en grym japansk kedja jag aldrig sett förr. De hade jättebilliga grejer och fantastiska flanellskjortor i alla världens färger för bara 240 spänn. Jag köppte inget där men ska nog gå tillbaka. Det enda jag köppte var en svart polotröja på Gap som jag velat ha länge. Samt lite te och kaffe på en underbar Tebutikskedja som fanns både på regents Street och på Oxford Street.

Det bästa var dock att jag var den som hittade mellan Covent Garden och Piccadilly, jag kände igen mig på Leicesters Square och kände mig riktigt världsvan. Jag gillar verkligen områdena kring Covent Garden (som alla andra med tanke på hur mycket folk det är) och vi satte oss på ett Café Nero som låg i närheten och åt lunch. Det var fantastiskt mysigt med stora fönster ut mot gatan och folk som satt och jobbade med laptops eller som en kille som satt med en stor hög med notpapper. Mitt emot låg Paul, det bästa bagerikedjan som vi hittade i Nice förra året.

Jag vet att jag inte kan åka ner dit varje dag och köpa kaffe på Café Nero men att bara åka ner dit med sina böcker och anteckningsblock är en sak jag måste göra. Jag vill utforska mer av London och ta med mig aussie tjejerna och norskan.

Igår kväll hängde vi bara i the common room och så på Casino Royal och Mock The Week. Underbart att vara i det land där de faktiskt visar program jag normalt sett ser på Youtube. Det är kul att det har blivigt ett litet gäng med jag, norskan, britten tom och de två australiensiska tjejerna. Men igår var det massa andra tjejer där också och alla snackar med varandra. Det visade sig att många var rädda för samma sak som jag; att det bara skulle vara små irriterande tonringar. Men de flesta är jättetrevliga trots att de är lite yngre. Men det finns två tjejer som verkligen ser ut som karikatyrer av brittiska tonårstjejer med rött hår och beniga kroppar som springer runt med antingen en te kopp eller en vodkaflaska beroende på när på dygnet jag ser dem.

Nu ska jag försöka hitta något att äta och sen köpa mjölk.


Men jag har iofs nog med stämplar för en gratis kaffe på café nero...

5 kommentarer:

 1. Det låter som att du bor på hogwarts :)

  SvaraRadera
 2. Hehe.

  Jepp. Här är det common rooms och gemensama kök och badrum. Men man har i alla fall ett eget rum vilket är skönt.

  Var just och handlade med en brasiliansk tjej som bor i rummet brevid.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Gillar att du lyckats fylla ett stämpelkort på café redan! Starkt jobbat! :)

  /Jonatan

  SvaraRadera
 5. Erika som inte orkar logga in.21 september 2009 23:42

  Hej Jonatan!

  Jo men det stämpelkortet inhandlades i april när vi var här och kolla in stället. Så det ska nog ses som lite fusk.

  Nu har jag vart på IKEA så mitt rum är så mycket finare. Bilder kommer kanske imorgon.

  Imorgon är min introduktionsgrej och det ska bli sjukt spännande.

  Kul att du läser min blogg! Nu ska jag sova.

  SvaraRadera