tisdag 2 februari 2010

Youre a Londoner then, eh?

Hej.

Fortfarande sjuk. Jäkla engelska virus, inte att leka med. Alltså har inte så mycket hänt. Bara att en bit av min tand föll av när jag skulle köra tandtråd och att mitt objektiv för kameran plötsligt var sönder. Gah. Men det fixar sig.

Det enda var att vi var i östra london på Brick Lane market i söndags. Jag hade inte varit där förr. Det var riktigt bra. Som Camden förmodligen var innan alla turister hittade dit så att de fixade upp stället. Rätt skitigt med stånd och affärer överallt. Folk la ut filtar på gatan och sålde allt från dvder till hattar. En större andel londonbor än turister. Det fanns en bit av marknaden som var mat, en som var järnbutik, vintage kläder, skivor etc. etc. Dessutom är Beyond Retro mycket billigare än i Stockholm.

Men flytten då? Vad händer där? Jo. Vi var på banken idag för att öppna bankkonto. Det gick inte så bra iofs då vi inte hade med oss pass eller det intyg som behövs från universitetet att man pluggar i UK men ändå. Vi fick tid på fredag då vi ska fixa det. Jag känner mig som en riktig Londonbo nu. Bank och allt. Som utlänningar fick vi dock inte ett checkhäfte. Fan. Det skulle kännas så antikt att gå omkring med ett checkhäfte i fickan.

Regnar gör det också. Brick Lane, bank och regn. Där har vi London.

3 kommentarer:

 1. Då är jag antik - jag måste bekänna att jag har checkhäfte. Jag har till och med ett från Skandinaviska Banken (rosa färg på checkarna). Det du!

  SvaraRadera
 2. Men tjompo. Vi har ju redan konstaterat att du är från det antika grekland, jag är förvånad över att det är papper och inte stenplattor med heroglyfer på.

  SvaraRadera
 3. Hmm.
  Stenplattor från Grekland? Inte Aten, men kanske de tidiga palatskulturerna på Kreta.
  Heroglyfer - nåväl, det var före din tid.

  SvaraRadera