onsdag 18 november 2009

att blanda ihop kreativiteten

Nu är det många bollar i luften. Massa bollar blir det. Ny novell, pjäsen och hemtentan med analys av film.

Men pratade med min lärare om mina ideér för pjäsen och han gillade det. Jag ska låta den utspela sig på Heathrow och ha ett gäng karaktärer från olika delar av Europa och låta dem vara instängda och vänta i en hotellobby då en storm har drabbat London. Symbolism javism. Det ska handla om ett modern Europa med allt vad det innebär. Hur folk måste kommunicera på Engelska och om de kan kommunicera med varandra. Min lärare ville dock att jag skulle åka till Heathrow och göra efterforskningar. Mailade nån adress jag hittade på deras hemsida och frågade om hur de gjorde när stormarna kommer men har inte fått svar. Men känns skönt att jag på ett sätt fått grönt ljus för den. Har mest planerat den tills nu. Skrivit ner vad jag vill ska hända och vissa delar av dialogen. Imorgon ska jag sätta mig ner och skriva då vi ska ha med oss den första av 10 sidor nästa vecka. (jag tror jag upprepar mig en massa här men skit samma)

Imorgon ska jag nog åka ner till BFI för att utyttja mitt medlemskap. Har inte sett så mycket filmer jag hade planerat för det har vart så mycket annat. Men nu går det en dokumentär om Liverpool som Mark Kermode sa var förra årets bästa film.

2 kommentarer:

  1. Skitbra tema för pjäsen! Kolla upp filmen Flygplatsen (bok med samma namn), som var en av dessa många katasytoffilmer sör ca 20+ år sedan!

    SvaraRadera
  2. hej hej. Bra tema!!
    Jag och tomas satt fast i en storm på JFK 2001 så oss kan du fråga...

    KRAM

    SvaraRadera