söndag 7 mars 2010

att sno internet

Hej mycket hej.

Grannen är dum nog att inte ha lösenord på sitt trådlösa som är bra för en desperat Erika. Ska inte sitta så länge men måste skypa med katjan och ladda ner spanarna. Jag och katjan planerar hennes och jonatans besök. Det skulle vara kul om de kom.

Men i helgen var ju familjen här. Eller en del av den med Mamma, Tomas och Ylva på besök. De kom hit i fredags och kollade på lägenheten som uppskattades. Mötte dom i Arsenal och vandrade hit. Våren har kommit till England så solen sken och blommorna gnistrade i solen. Men med det klara vädret kommer kylan. Brrr.

Vi gick i alla fall till en mysig gata som ligger på andra sidan parken och käkade lunch på den pub som enligt Balcarras och martin ska vara den bästa, the rose and the crown. Kändes genuin utan köp-dig-en-pub-look känslan man kan få på andra pubar. Goda hamburgare också. I detta område finns det bageri, vinbutik, cafér, post, apotek etc. Dit ska det gås och hänga på café. Om man däremot går söderut så hittar man en drös med snabbmatställen och så kallade turkbutiker. Det roligaste är en butik med arabisk musik. I deras skyltGår man åt andra hållet kommer man till Arsenals tunnelbanestation och går förbi The Gunners (Arsenals fansklubb) officiella pub. Fantastiskt.

Resten av fredagen gick vi omkring i Covent Garden och kollade i affärer och fikade. På kvällen hade det bokats bord på en fransk/japansk (!) resturang i Kengsinton som Ylvas kompis hade tipsat om. Det var fantastiskt gott. Sallad med anka och vattenmelon, lamm med äggplanta och chokladfondy. Mums. Mycket trevligt.

På lördagen gick vi först och bokade biljetter för musikalen Chicago på kvällen för att sen gå till National Portrait Gallery och spana in Irving Penn utställningen. Lunch spenderades på en belgisk restarang då vi mötte upp Anderas och Rebecka. Vi skulle sen ha sett Van Gogh utställningen vid Picadilly men det var en timmes kö vilket inte uppskattades. Så vi gick in på Fortune and Mason och Hatchards istället vilket kändes kulturellt nog. Dessutom kom jag ju ut med en underbar utgåva av Alice i Underlandet och The Times lördagsbilaga.

Gamlingarna återvände till hoteller medan jag och Ylvan gick till Regent Street och gick loss på Banana Republic. Ylva gjorde dock misstaget att få med sig US size 8 istället för UK size 8. Alltså typ 42. Lite lustigt tyckte jag. Men hittade annat kul och fått i uppgift av Ylva att leta rätt på saker åt henne om hon skickar pengar.

Chicago teatern låg precis mitt över gatan från hotellet och vi gick och åt på ett annat hotell några meter ner på gatan från vårt hotell. Vi rörde oss innom en liten minimal Covent Garden triangel. Galet gott på det andra hotellet och de var sjukt bra på service då de flyttade oss från baren då det var hög ljudnivå och fixade våra efterrätter på studs. Efter Chicago (mycket ben och väldigt bra) gick vi tillbaka till vårt hotell och tog ett glas vin. Härlig dag. Jag somnade som en stock. Men tydligen blev Ylva sjuk och låg vaken hela natten då hon mådde så illa.

Idag var det då bara jag, mamma och tomas som tog en liten morgonpromenad och gick till vårt favoritställe Paul (fransk kedja) för kaffe och gick och kollade skor. Lite tomt när de åkte men jag åkte hem för att läsa i soffan med kaffe och massa te. Jobbigt bara att det inte är värme påslagen på dan. Gick runt i tre koftor.

Nu skypar jag med katja vilket är underbart och har tvättat för första gången i nya lägenheten. Väldigt skönt att slippa betala för det.

1 kommentar: