tisdag 6 oktober 2009

sova kan kanske vara något man ska se till att göra

'ello.Kunde inte sova igår heller. Eller snarare tog det så lång tid att somna att jag inte fick så mycket sömn. Annars har jag kunnat sova lika bra som hemma här, blir bara tröttare då allt tar mycket mer kraft. Iofs börjar jag vänja mig men att prata ett annat språk dygnet runt och allt man är ovan med gör mig trött.


Annars har jag haft ett seminarie i dramaskrivande imorse då vi fick läsa brittiska pjäser skrivna de senaste åren. En sak jag gillar med Middlesex är att de är väldigt praktiska när det kommer till att informera eleverna om hur de ska bete sig för att lycka inom de område de har valt. som att tillexempel prata om vad för slags texter man kan sälja och var man vänder sig för att få se sin pjäs bli uppsatt. Nu har jag en hel del pluggande att göra och har suttit och läst The Homecoming av Harold Pinter som är till nästa gång samt en annan pjäs av en ung brittisk kvinna. Bra att jag har sett The Homecoming på stadsteatern.


Helgen kommer bli riktigt kulturell, vi har skaffat ståplatsbiljetter till en av de sista föreställningarna av Love Labours Lost på The Globe på Torsdag. De kostade 5 pund var vilket är fantastiskt, har inte sett eller läst den men coolt att gå på The Globe. Dessutom har jag fixat biljetter till visningen av Wings Of Deire (Himmel över Berlin) på BFI på fredag. Nu måste jag bara se till att skaffa biljetter till en efterkrigstidspjäs för drama recensionen. Vår lärare tipsade om Mother Courage and Her Children vilket visas på National Theatre (som är skriven innan kriget men han tippsade om den så antar att det är skit samma). Mina korridorskompisar ville haka på och det kostar bara 10 pund om man väljer platser långt bak. Ville se en Beckett pjäs som spelas i West End men den kostade 37 pund så nej tack.

5 kommentarer:

 1. Du verkar ha det underbart där borta, Erika! Kul att du bloggar, försöker kika in då och då.

  Kram, Gloria på s.se :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar Clockwork Orange vardagsoutfiten med mjukisbyxor och allt!
  puss
  Katjan

  SvaraRadera
 3. "Mother Courage and Her Children " är en skitbra pjäs av Brecht! Jag rekommenderar den verkligen!

  SvaraRadera
 4. http://niemann.blogs.nytimes.com/2009/09/14/good-night-and-tough-luck/
  De här är en jättebra sovminiblogg som du kan kolla in, älskar illustrationerna..
  Snart vill jag skype. :) med dig !
  kram k

  SvaraRadera
 5. Kul med så mycket kommentarer:

  Gloria: Kul att du läser min blogg! Jag har det bra.

  Tomas: Jo den pjäsen vill jag se, jag ska försöka få biljetter till den och flera ville följa med.

  Kajsa: Åh tack. Jo jag vill också skypa men det är ganska fullspäckat men vad sägs om Söndag?

  SvaraRadera